• Suomi
  • English
  • Русский
  • Svenska

Ratapihat: Jyväskylä, Tampere ja Kouvola

Ratapiha-alueella työskentelevien henkilöiden työturvallisuus ja työsuoritukset sekä alueella olevan omaisuuden turva taataan alueen oikein mitoitetulla valaistuksella. Tyypillisesti ratapiha-alueen valojen tulee syttyä heti pimeän tultua ja ne palavat aamun koittoon asti. Valaisematon rata-alue on aina suuri turvallisuusriski.

Jyväskylän, Tampereen ja Kouvolan ratapiha-alueiden valaistus on ohjattu C2 SmartLight valaistuksenohjausjärjestelmällä. Vuosina 2010–2011 toteutetut ohjausjärjestelmien uudistukset paransivat alueiden valaistuksen hallintaa ja ylläpitoa kun valaistuksen toiminta saatiin automatisoitua ja esimerkiksi valojen erillisohjaus onnistui matkapuhelimen kautta, eikä huoltohenkilökunnan tarvinnut mennä paikan päälle.

Ratapiha-alueiden valaistuksen optimointi säästää valaistukseen kuluvan energian määrää ja maksaa itsensä pian takaisin; Jyväskylän ratapiha ohjaamiseen riittää kaksi ohjauskeskusta, Kouvolassa keskuksia on 4 ja Tampereella 7.

Kaupunkien ratapihat kuuluvat Liikenneviraston vastuulle. Ratapihojen valaistusvaatimukset määritetään Liikenneviraston ohjeessa.

ref_ratapiha