• Suomi
  • English
  • Русский
  • Svenska

C2 SmartLight tekninen tuki saa kiitosta

C2 SmartLight tekninen tuki palvelee asiakkaitamme vuorokauden ympäri puhelimitse ja sähköpostilla. Teknisen tuen palveluihin kuuluvat tekninen asiakaspalvelu, järjestelmien ylläpito ja valvonta, laitteistojen käyttöönotto ja konfigurointi, raportointi, sekä järjestelmäkoulutukset.

Olemme sitoutuneet toimintamme jatkuvaan kehittämiseen vastataksemme asiakkaidemme vaatimuksiin tänään ja tulevaisuudessa. Toteutimme maaliskuussa 2017 jälleen vuosittaisen asiakastyytyväisyyskyselymme, jonka avulla pyrimme mittaamaan kuinka hyvin oma käsityksemme vastaa todellisuutta koskien mm. asiakkaidemme tarpeita sekä asiakaspalvelumme tasoa.

Voimme iloisina todeta, että saimme asiakkailtamme kaikilla osa-alueilta hyvät tai erittäin hyvät arviot. Palveluamme pidetään hyvänä ja asiakaslähtöisenä. Vastanneiden mielestä tekninen tuki reagoi nopeasti työpyyntöihin ja olemme oikeasti kiinnostuneita löytämään ratkaisun asiakkaan pulmaan.

Kiitokset kaikille vastanneille, tästä on mukava jatkaa tämän vuoden projektien parissa! Haluammekin tässä samalla muistuttaa, että kesäsammutusten aikana tarjottavan kondenssiveden poistopalvelun voi jälleen tilata meiltä, tästä saimme palautetta hyvänä lisäarvopalveluna, joka vähensi huomattavasti syksyllä vikaantuneiden lamppujen määrää.

Otathan yhteyttä, jos voimme olla avuksi!
Puh. +358 20 741 6055
tekninentuki(at)c2smartlight.com

C2 SmartLight tekninen tuki
Antti, Arja ja Marko