• Suomi
 • English
 • Русский
 • Svenska

C2 SmartPlay tuo älyä peliin liikuntapaikoilla ympäri Suomen

Langaton C2 SmartPlay-painonappiohjaus on asennettu jo yli 200:lle liikuntapaikalle Suomessa, joissa valot ovat päällä tai täydellä teholla vain silloin kun alueella on liikkujia.

Kuopiossa C2 SmartPlay-painonappiohjaus asennetaan tänä syksynä 19:lle liikuntapaikalle ohjaamaan valoja, jolloin jo tulevana talvena näissä kaukaloissa ja luistinradoilla saa valoa nappia painamalla ja kentän valaistus vähenee, kun siellä ei ole liikkujia. “Digitalisaatio, resurssiviisaus ja uudistuminen ovat Kuopion strategisia tavoitteita ja sensoritekniikkaa hyödyntävä valaistus tukee tavoitteitamme vähentämällä turhaa valoa ja säästäen energiaa silloin kun liikuntapaikoilla ei ole liikkujia. Sensoritekniikka mahdollistaa myös kävijämäärien seurannan, jolloin liikuntapaikkojen kunnostusta voidaan ohjata ja aikatauluttaa myös kävijämäärien mukaan.” sanoo Liikuntapaikkojen valvoja Mika Venäläinen Kuopion kaupungin liikuntapalveluista.

“Sisävalaistuksessa tarpeenmukaisuus on jo arkipäivää, vaikka lamppujen teho ja virrankulutus on vain murto-osa ulkovalaistuksen vastaavasta. Valojen ei tarvitse palaa myöskään ajastettuna, vaan ainoastaan silloin kun niitä oikeasti tarvitaan. Uuden leditekniikan myötä esimerkiksi kesäsammutusten tarpeellisuutta voidaan miettiä uudelleen kun valot voidaan himmentää aivan minimiin. Painonappi ei myöskään ole ainoa ratkaisu, jolla valoja voidaan ohjata, vaan esim. liiketunnistuksella ohjataan valaistusta mm. latureiteillä, kuntoportailla ja frisbeegolf-radoilla. Myös säätila tai keliolosuhteet vaikuttavat valon määrän tarpeeseen, sillä lumi heijastaa valoa paljon tehokkaammin kuin märkä maa syyspimeällä. Esimerkiksi lumentunnistussensorilla ledvalaistus saadaan automaattisesti himmenemään valkoisen maan aikaan, jolloin energiaa säästyy ja valosaasteen määrä vähenee” varatoimitusjohtaja Petri Laitinen C2 SmartLight Oy:stä kertoo.

Lista Kuopion liikuntapaikoista, jonne asennetaan C2 SmartPlay -painonappiohjaus

 1. Aurinkorinteen koulu
 2. Hapenlähteenpuisto
 3. Julkula
 4. Jynkänlahti
 5. Keskuskenttä
 6. Kettulanlahden koulu
 7. Kettulanlahti
 8. Koulupuisto
 9. Kuopionlahti
 10. Litmasen kaukalo
 11. Länsi-Puijon koulu
 12. Minna Canthin koulu
 13. Märssypuisto
 14. Niiralan koulu
 15. Niuvan päiväkoti
 16. Peikkometsä
 17. Pirtin koulu
 18. Pyörön koulu
 19. Särkiniemen koulu

Lista Kuopion liikuntapaikoista, jonne asennetaan C2 SmartCounter -laskurit kävijämäärien seurantaan

 1. Jynkänvuoren kuntolenkki
 2. Kuvelammen kaukalo
 3. Puijon ulkoilureitti

Oheisella videolla Uudenmaan myyntipäällikkö Jani Lind esittelee C2 SmartPlay-ohjauksen idean Viitailan kentällä Asikkalassa.