• Suomi
  • English
  • Русский
  • Svenska

Enegia (15.10.2015): ”Kaupunki kasvaa, valaistuslasku ei”

”Jyväskylän kaupunki on kunnostautunut edistyksellisten ja säästöjä tuovien valaistusratkaisujen käyttöönottajana. Viime vuosien kuntaliitokset ovat kasvattaneet valaistuspisteitä lähes 50 %:lla, mutta lasku on pienentynyt.

”Käynnistimme 2009 hankesarjan, jossa kaikki elohopeahöyrylamput vaihdetaan energiatehokkaampiin 7 vuoden kuluessa. Tämä massiivinen noin 16 000 valaisimen vaihtotyö on loppusuoralla ja saadaan valmiiksi ensi vuoden aikana”, kertoo Jukka PiispanenJyväskylän kaupungilta.

Myös ulkovalaistuksen ohjausjärjestelmä uusittiin vuonna 2010. Uusi ohjausjärjestelmä mahdollisti mm. yksilöidyt yösammutukset eri alueille ja viikonpäiville.
”Uudella ohjaustavalla ja energiatehokkaammilla valaisimilla saavutetaan vuonna 2015 arviolta 43 %:n energiansäästö, kun verrataan yhden valonlähteen keskimääräistä energiankulutusta vuodessa. Kun huomioidaan kaupungin asukasmäärän kehitys, voidaan laskea, että kuudessa vuodessa on saavutettu säästöt, jotka vastaavat 51 380 asukkaan kaupungin ulkovalaistuksen kustannuksia.”

Lue juttu kokonaan Enegian sivuilta