• Suomi
  • English
  • Русский
  • Svenska

Keskitetty valaistuksen ohjaus

Suurien valaisinmäärien hallintaan sopii parhaiten keskitetty valaistuksen ohjaus, mikä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi kaikkia kaupungin katuvaloja ohjataan keskitetysti yhdestä järjestelmästä.

Keskitetty valaistuksen ohjaus mahdollistaa reaaliaikaisen valaistuksen seurannan sekä monipuoliset valaistuksen säädöt. Valaistusta voidaan ohjata alueittain tai jopa yksittäisen valaisimen tarkkuudella: valoille voidaan luoda erilaisia syttymis- ja sammumisaikatauluja sekä säätää kuhunkin ympäristöön sopiva valoisuuden taso. Valon määrä voidaan asettaa säätymään esimerkiksi muuttuvien liikennemäärien sekä valo- ja keliolosuhteiden mukaan. Kun halutut valaistusprofiilit on asetettu järjestelmään, valaistus toimii automaattisesti. Myös huolto saa automaattisesti ilmoitukset valaisinkohtaisista vioista ja ongelmista.

C2 SmartLightin valaistuksen ohjaus mahdollistaa joustavan ja oikeanlaisen valaistuksen kussakin ympäristössä. Ohjauksen avulla voidaan esimerkiksi valaista tehokkaasti suojatiet, risteykset, bussipysäkit tai onnettomuuksille alttiit alueet ja himmentää tarpeettomasti valaistut kohteet liikennemäärän ja keliolosuhteiden sen salliessa.

Lue lisää C2S-käyttöjärjestelmästä

Tutustu referensseihin

C2 SmartLight ohjausjärjestelmällä säästettiin 40 % Jyväskylän kaupungin valaistukseen kulutetusta energiasta.
E18-moottoritien valaistus ohjautuu C2 SmartLightin ohjausjärjestelmällä.