• Suomi
  • English
  • Русский
  • Svenska

Suojatievalo C2 SmartWalk

Suojatievalo C2 SmartWalk herättää huomiota ja valaisee jalankulkijan

Suojatievalo C2 SmartWalk on asiakastarpeeseen tehty tuote. Toive tällaiselle ratkaisulle tuli asiakkaaltamme, joka kaipasi helposti asennettavissa olevaa lisävalaistusta erääseen hankalaan risteykseen. Suojatievalo kirkastuu 20 sekunnin ajaksi kun jalankulkija on aikeissa ylittää suojatien. Kirkastettu valaistus herättää autoilijan huomion ja valaisee suojatien ylittäjän.

Suojatievaloa on pidetty erittäin tervetulleina alueille, jossa on vaarallisina pidettyjä teiden ylityspaikkoja tai paikkoja, joissa tarvitaan lisähuomiota jalankulkijoiden näkyvyyden parantamiseksi, kuten lasten koulureiteille. Lisäksi esimerkiksi taajamien reuna-alueilla liikennenopeudet kasvavat nopeasti ja suojatiet voivat tulla eteen yllättäen.

Ensimmäinen älykäs suojatievalo asennettiin Jyväskylään jo vuonna 2016, lisäksi suojatievaloja on toimitettu mm. Turkuun, Keravalle, Uuraisille ja Pirkkalaan. ELY-keskusten teillä suojatievaloja on Keski-Suomessa, Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla. Saamamme palaute on ollut erinomaista.

Lue lisää:

Suojatievalo herättää huomiota myös mediassa:

Tilastotiedot:

älykäs suojatievalo C2 SmartWalk

Suojatien optimaalinen valaistus – ylittäjän näkyvyys – on erittäin tärkeä tekijä suojattomien tienkäyttäjien turvallisuuden kannalta. Hyvä valaistus on myös keskeinen edellytys sille, että ihmiset haluavat ja uskaltavat lähteä matkaan jalan ja polkupyörällä pimeään aikaan.

Älykäs suojatievalo C2 SmartWalk

Tutkimuksissa on todettu, että hyvä valaistus voi lisätä kaduilla liikkuvien ihmisten määrää yli 50 %.