• Suomi
  • English
  • Русский
  • Svenska

Yleisöäänestys Puumalan siltatornin valaistusideoista

Itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi Puumalan kunta ja C2 SmartLight Oy järjestävät yhteistyössä ideakilpailun, jonka tavoitteena on esitellä Puumalan siltatorni uudessa valossa. Puumalan siltatorni on tunnettu maamerkki, jota halutaan korostaa valaistuksen keinoin ja tehdä näin siltatornista entistäkin tunnistettavampi osa Puumalan sataman maisemaa, tuoden näin kohteeseen sekä koko alueelle uudenlaista arvoa.

Kilpailutehtävänä on korvata suunnitellulla ratkaisulla siltatornin nykyinen energiaa haaskaava loisteputkivalaistus. Lopputuloksen tulee olla toimiva sisävalaistus hissitornin kulkuväylillä sekä sisä- että ulkopuolisilla alueilla. Valaistus tulee suunnitella ympäristöön sopivaksi ja teemallisesti muunneltavaksi hyödyntäen leditekniikkaa, värivalaistusta ja C2 SmartLight -valaistuksenohjausta. Määräaikaan mennessä ehdotuksia ideakilpailuun jätettiin 4 kpl, joista 2 kpl päätyi kilpailuasiamiehen roskapostiin, eivätkä siksi tulleet huomioiduiksi. Tämän vuoksi yleisöäänestys uusitaan alkaen 3.4.

Yleisöäänestys on käynnissä 9.4.2017 asti, pääsiäisviikolla julkaistaan yleisöäänestyksen voittaja ja palkintolautakunnan valinta voittajaksi. Suunnitelman mukainen valaistussaneeraus on tarkoitus toteuttaa ennen juhannusta, jolloin kesäasukkaat jälleen kansoittavat Puumalan ja siltatornin hissi on jatkuvassa käytössä kuljettaen kulkijoita sataman ja sillan välillä. Valmis valaistusratkaisu julkistetaan Puumalan Siltakemmakoissa 2.8.2017.

Äänestä suosikkiasi: www.c2smartlight.com/puumala