• Suomi
  • English
  • Русский
  • Svenska

Älykkäällä valaistuksella liikuntapaikoille lisää peliaikaa ja säästöä ylläpitokustannuksiin

Vähennetään valosaastetta ja säästetään jopa yli 90 % energiaa. Älykäs valaistus on sijoitus joka maksaa itsensä takaisin ja lisää asiakastyytyväisyyttä. Onko tässä joku kompa? Ei ole. C2 SmartPlay tuo älyä peliin.

Tampereen SGGF-messuilla on esillä liikunta-alueiden älykäs ja tarpeenmukainen valaistus ja C2 SmartPlay. Tuotteen takana on älykkäisiin ulkovalaistuksen ohjausratkaisuihin erikoistunut suomalainen teknologiayritys C2 SmartLight Oy, jonka ratkaisuilla ohjataan jo yli miljoonaa ulkovalaisinta yli 130 Suomen kunnassa ja kaupungissa. C2 SmartPlay on pääosassa C2-seminaareissa molempina messupäivinä, sekä C2 SmartLight Oy:n osastolla A829.

“Vastaamme kysyntään liikuntapaikkojen tarpeenmukaisesta valaistuksesta. Vuosikausia pelit ovat päättyneet tai hiihdot loppuneet siihen kun kentältä tai ladulta sammutetaan valot. Joskus taas kentillä ei ole pelaajia koko iltana, esimerkiksi huonolla säällä ja silti valot palavat tyhjällä kentällä. Tänä päivänä palvelujen odotetaan olevan saatavilla itselle sopivaan aikaan 24/7, mutta jos vaikkapa teet vuorotöitä, niin hiihtämään et voi enää kymmenen jälkeen pimeällä mennä.” valottaa tuotteen taustoja Petri Laitinen C2 SmartLight Oy:stä.

Valo koskettaa Keravaa! ”Saneeraamalla liikunta-alueiden vanhoja valaisimia ledvaloiksi ja yhdistämällä niihin C2 SmartLightin tarjoamat ohjausratkaisut ja sensorit voimme poistaa kuntopolkujen yösammutukset kokonaan ja urheilukentillä pidentää valaistuksen toiminta-aikoja. Näin valaistuksen palvelutasomme kasvaa ja silti saavutamme merkittäviä energiasäästöjä kuntopolkujen ja urheilukenttien valaistuksessa.” kertoo Keravan kaupungin valaistuksesta vastaava Miika Tiihonen.

Älykäskin ratkaisu on tyhmä ilman suunnitelmaa. “Sensoritekniikka mahdollistaa painonapin rinnalla myös muita tapoja ohjata valaistusta älykkäästi ja ohjaus tuleekin aina suunnitella käyttäjälähtöisesti kokonaisuus ja käyttötarkoitus huomioiden.” ohjeistaa älyvalaistuksen suunnittelun asiantuntija Antti Lehtinen Suunnittelutoimisto Hakala Oy:stä.

Älykkäällä valaistuksella iloa ja elämyksiä. “Kuntoradalla valo voi seurata kulkijaa, valaistus voi elää esimerkiksi lämpötilan mukaan tai säätyä penkille istuessa ja leikkipuistoissa lapset voivat leikkiä interaktiivisella valolla. Suomi 100 vuotta -juhlavuosi näkyy meillä värivaloteosten kysyntänä, maamerkin tai monumentin voi korostaa vaikkapa hengittävällä sinivalkoisella valolla. Vain mielikuvitus on rajana!” Petri Laitinen valaisee heittäen myös haasteen nuorien harrastusmahdollisuuksista huolestuneille kunnallisvaaliehdokkaille: “Nuorisollekin varmasti mukavampi ja terveellisempi vaihtoehto on mennä vaikka hyvin valaistuun skeittipuistoon tai bmx-radalle harrastamaan kuin viettää illat kotona älypuhelimen kelmeän valon loisteessa. Siinäpä sijoitus, joka maksaa moninkertaisesti itsensä takaisin monellakin tavalla.”

Katso video: www.c2smartlight.com/smartplay

C2 SmartLight ulkovalaistusseminaari SGGF-messuilla Tampereella

Seminaaritila Hahn, Paikka: Sportec (SGGF)-messut, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus (TESC)

  • C2 Seminaari 1: To 16.3.17 klo 8.00 – 11.00
  • C2 Seminaari 2: Pe 17.3.17 klo 10.00 – 12.00

Huom! Messuille ja seminaariin ilmoittaudutaan erikseen.