Kerava – SmartCity

Kerava

Älykäs valaistus on ensimmäinen askel kohti smart cityä

Älykkäitä kuntia, kaupunkeja ja ympäristöjä tehdään nyt rytinällä ympäri maailman. Fiksuus ja tehokkuus resurssien käytössä ja infrastruktuurin hallinnassa ovat hyviä tavoitteita, mutta riskinä on kompastua liian monimutkaiseen toteutukseen. Smart City -visiota kohti voi kulkea monenlaisia polkuja. Keravalla yksi alkupiste on ollut tarpeenmukainen valaistuksenohjaus.

– Älykäs kaupunki on hyvän johtamisen, palvelevan teknologian ja korkean elämänlaadun muodostama kokonaisuus. Kuntien ja kaupunkien on SmartCity-ratkaisujen avulla mahdollista hallita ja johtaa entistä paremmin ympäristöjään ja niiden tuottamaa dataa, kuvailee C2 SmartLightin varatoimitusjohtaja Petri Laitinen.

Kotimainen teknologiayritys on lanseeraamassa SmartCity-kehittämiseen uudenlaisen alustan, joka nivoo yhteen muun muassa älykkään valaistuksen ohjauksen, infran hallinnan ja erilaiset automaatioratkaisut – järjestelmästä on mahdollista rakentaa yhteisiä rajapintoja kolmansien osapuolten palveluihin.

– Haluamme tarjota tavan aloittaa fiksumman kunnan tai kaupungin kehittäminen pienin askelin, Laitinen sanoo.

Fiksu katuvalaistus toi säästöjä Keravalla – testaa etujoukoissa uutta C2 SmartCity -käyttöliittymää

Uuden palvelun kehitystyöhön on otettu mukaan myös yrityksen asiakkaat. Keravan kaupunki on Mikkelin ja Kontiolahden rinnalla edelläkävijänä beta-testaamassa C2 SmartLightin SmartCity -käyttöliittymää. 

– Odotan mielenkiinnolla, mitä sieltä tulee. Meillä on kaupungissa myös käynnissä SmartCity-hanke, joten tämä tukee sitäkin. C2 SmartLightin valaistuksen ohjausjärjestelmään on meillä oltu erittäin tyytyväisiä, eikä kuntalaisiltakaan tule enää palautetta turhaan palavista katuvaloista, Keravan kaupungin liikennesuunnittelija Miika Tiihonen sanoo.

Keravalla katuvalaistuksen ohjaus uusittiin C2 SmartLightin järjestelmällä vuonna 2016. Nyt yrityksen ohjausratkaisun päässä ovat katuvalaistuksen lisäksi liikuntapaikat ja kuntopolut sekä 95 prosenttia kaupungin muusta ulkovalaistuksesta.

Liikennesuunnittelijan tontilla fiksumman liikenteen kehittämisessä auttavat ratkaisut ovat aina tervetulleita. C2 SmartCity-palvelussa Tiihonen näkee paljon potentiaalia. 

– Liikennemäärien seuranta kiinnostaa ja siihen liittyvät mahdollisuudet. Muilla vastuualueilla voisin ajatella, että saman ohjauksen alle sopisi kiinteistöautomaatioon ja vesihuollon infran hallintaan liittyviä asioita, Tiihonen pohtii.

fiSuomi
Vieritä ylös