Puumalan siltatorni

C2 SmartLight ohjaa Puumalan siltatornin valaistusta ilmanpaineen mukaan.

Puumalansalmen ylittää Saimaan silta, joka tunnetaan myös nimellä Puumalansalmen silta. Silta on otettu käyttöön vuonna 1995 ja sen erikoisuus ja sataman maamerkki on siltatorni, jonka maisemahissillä kevyt liikenne kulkee satamasta sillalle. Siltatornin ylimmässä kerroksessa on kesäisin toimiva kahvila.

Puumalan siltatorni matalapaine
Matalapaine
Puumalan siltatorni korkeapaine
Korkeapaine

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Puumalan kunta ja C2 SmartLight Oy järjestivät yhteistyössä ideakilpailun, jonka tavoitteena oli esitellä Puumalan siltatorni uudessa valossa. Innovatiivisin idea palkintolautakunnan mielestä oli “Saimaanmajakka”, jossa valaistuksen värit vaihtuvat ilmanpaineen mukaan.

Ympäristön mukaan muuttuva valaistus ja ajatus tällaisesta koko kylän ilmapuntarista on mielenkiintoinen. “Tämä on juuri sellainen uudenlainen ja elämyksellinen idea valaistuksen ohjauksesta, jonka vuoksi lähdimme yhteistyöhön Puumalan kanssa järjestämään tätä ideakilpailua.” kommentoi toimitusjohtaja Jorma Tuuna-Väiskä C2 SmartLight Oy:stä.

Siltatorni on liitetty C2 SmartLight-keskusohjausjärjestelmään ja valaistusta sekä värejä voidaan muuttaa järjestelmän kautta myös etänä. Erikoisvalaistuksia on Puumalassa myös ohjelmoitu kalenteriin. Siltatornin värivalaistus on mm. vuosittain punainen maailman sydänpäivänä 29.9. ja sininen maailman diabetes-päivänä 14.11. sekä Suomen itsenäisyyspäivänä 6.12.

Ideakilpailun voittaja: “Saimaanmajakka”
Heini Myllyoja, valaistussuunnittelija TaM, AMK

Lisäksi palkintolautakunta lunasti “Vasten Auringon Siltaa”-idean, jonka takana ovat suunnittelijat Joonas Saaranen ja Arto Heiskanen WhiteNight Lighting Oy:stä. Tämä ehdotus voitti myös yleisöäänestyksen.

Valaistussuunnittelu:
Jonna Liius, FIXULUX Oy

Ohjausratkaisu, sähkö- ja asennussuunnittelu, Valaistus- ja ohjausratkaisun rakennus ja käyttöönotto:
C2 SmartLight Oy

Asiakas:
Puumalan kunta

#some

Puumalan siltatornin valaistus on varsin kuvauksellinen ja siitä onkin jaettu some-kanavilla todella kauniita kuvia.

fiSuomi
Vieritä ylös