Rauman satama

Rauman satama on Suomen kolmanneksi suurin konttisatama ja sen osuus länsirannikon satamien kautta kulkevista konteista välillä Turku-Tornio on yli 70 %. C2 SmartLightin asiakas Rauman satama on ollut vuodesta 2015.

Rauman sataman valaistusta on uusittu led-pohjaiseksi systemaattisesti vuodesta 2017 alkaen. Samalla valaistuksenohjausta on kehitetty edelleen, jo aiemmin käytössä olleella C2 SmartLight-ohjausjärjestelmällä, joka mahdollistaa valaisinkohtaisen ohjauksen. Valaistuksen uusimisisella led-pohjaiseksi saavutetaan sataman valaistuksessa noin 30 % energiasäästö.

”Yhteistyössä SmartLight Oy:n ja Satamatieto Oy:n kanssa on kehitetty systeemiä niin, että valaistusjärjestelmällä on tieto siitä, onko laiva tietyssä laiturissa vai ei. Laivan ollessa laiturissa, valaistus ko. laivapaikassa on vaaditun mukainen ja vastaavasti taas laivapaikan ollessa tyhjä, valaistustasoa lasketaan. Tällä tavalla saadaan vielä lisäsäästöä energiankulutuksesta, kuin pelkästään Led-valaisimiin siirtymisellä. Järjestelmän koekäyttö aloitetaan lähiaikoina ja täysimittaisesti sitä päästään hyödyntämään syksyn pimeiden saapuessa”, Rauman Satama Oy:n tekninen johtaja Timo Metsäkallas kertoi kesällä 2020.

Lähde: Rauman Satama

Kuva: Rauman satama

fiSuomi
Vieritä ylös